Mina bästa och sämsta egenskaper

Hej hopp, flipflop! Alla har vi bra och dåliga sidor. Jag tänkte lista mina tre bästa och sämsta egenskaper som jag tycker att jag har hos mig själv. Jag hoppas ni tycker det är roligt att läsa! 🙂

Mina 3 bästa egenskaper:

1. Jag är optimistisk – Jag tror ju alltid att saker går om man vill, och tänker för det mesta att ingenting är omöjligt. Jag var extremt mycket såhär när jag var yngre och har på senare tid börjat tänka lite mer realistiskt på vissa saker. Men för det mesta tänker jag att allt går – bara man vill och ger sig fan på det. Just den här egenskapen tror jag har gjort att jag vågat mycket, t.ex. starta en frisörsalong, resa till andra sidan jorden själv och så vidare. När jag var sönderstressad i vintras försvann den här egenskapen för ett slag, vilket gjorde att jag verkligen inte kände igen mig själv och kände mig rädd för saker. Något jag lärde mig ur det är att visst, det går om man vill och man kör så hårt man kan. Men inser jag på vägens gång att jag kommer stupa om jag fortsätter: så kan jag idag mycket lättare sätta ner foten och säga nej, nu byter jag riktning och går vidare.

2. Jag är omtänksam/medmänsklig – Detta har jag alltid varit vad jag kan minnas. Jag tänker ofta mer på andra än på mig själv vilket också kan vara något negativt, men jag tycker för det mesta att det är positivt eftersom man blir ödmjuk som person. Jag blir djupt illa berörd när jag ser någon som är utanför eller som är utsatt; vuxen eller barn. Under skoltiden var jag oftast den som kände att jag måste vara med dem som var utanför eller som inte hade några vänner, för jag ville verkligen inte se någon ledsen eller ensam. En gång i förskolan minnas jag att jag drogs med till att stå med och reta en pojke, eftersom jag ville vara som de stora barnen. Det har jag på riktigt ångest över än idag och jag tror just den händelsen gjorde att jag aldrig mer ville göra så och istället hjälpa dem personerna. Oftast försöker jag lösa andras problem istället för mina egna, vilket också är negativt ibland, men därför värdesätter jag högt dem jag har kunnat prata med om verkliga problem eftersom dem är personer jag känt att jag kan berätta riktigt jobbiga saker för.

3. Jag är social och humoristisk – Detta är nog det som tagit mig längst i livet, och som gjort att jag kunnat genomföra och uppleva saker jag aldrig annars skulle upplevt (tillsammans med punkt 1). Jag har aldrig varit speciellt rädd för att ta kontakt med människor och jag tycker verkligen det är så himla intressant att prata om allt mellan himmel och jord med olika personer. Jag älskar att diskutera och höra andras tankar och åsikter om saker, och jag älskar att lära känna nya människor från olika platser i världen. Det gör mig rik, tycker jag. Att jag kommunicerar mycket har också varit extremt bra i alla kärleks- och vänskapsrelationer eftersom jag ofta pratar ut om saker innan det blir till ett bråk eller missförstånd. Jag ser också mycket med en gnutta humor i det, jag tror att humor är en av de viktigaste egenskaperna hos många. Humor har tagit mig genom tunga tider som jag förmodligen inte hade klarat annars. Jag är en sån här som kan skämta eller skratta åt något mitt i en sorg eller jobbigt beslut t.ex. Det är precis det som gör att jag klarar av saker. Hade aldrig velat vara utan den egenskapen.

Mina 3 sämsta egenskaper:

1. Jag är övertydlig – Alltså jag hatar den här grejen med mig själv, att jag alltid måste vara helt övertydlig när jag berättar något eller förklarar saker. Petter säger att det är gulligt för det betyder ju bara att jag är rädd för att bli missförstådd eller att någon annan ska missförstå mig. Men ibland om Petter frågar t.ex. vad ska vi göra för middag: kan jag börja förklara exakt hur han ska tillaga köttfärssåsen. Haha, jag måste lära mig lita på att människor frågar mig om de inte förstår vad jag menar, och att vila i att de inte alls har missförstått mig eller misstror mig bara för att jag inte säger allt i minsta detalj.

2. Jag är extremt morgontrött – Detta är verkligen också något jag hatar. Jag skulle så gärna vilja vara morgonpigg och få massa saker gjorda innan lunch. Ska jag till jobbet blir jag givetvis pigg på en gång, men har jag en plugg dag eller att jag är ledig så är jag såååå seeeeg. Ibland händer det att jag får ett ryck, t.ex. igår då jag började städa i lägenheten kl åtta på morgonen. Men jag oftast är jag så otroligt trött och kaffe är det enda som kan rädda mig. Jag är expert på att slå på snooze kanske 10 gånger innan jag kliver upp (stället typ klockan på halv 6 om jag ska upp 8, haha). Det kanske har med vana att göra, men jag är sjukt svår att få upp ur sängen och har alltid, alltid varit sedan jag var liten. Däremot kan jag INTE sova för länge. Max till 10, men 8.30 brukar vara det längsta jag sover – sen kan jag ligga kvar längre om jag är ledig.

3. Jag låter känslorna styra för mycket ibland – Detta är också något som är riktigt jobbigt. Jag är en extrem känslomänniska där känslorna sitter på utsidan. Och sen är jag en mästare på att analysera sönder känslorna också. Jag skulle däremot aldrig låta sådant gå ut över mitt jobb eller något där andra är beroende av mig, men hemma om något känns tungt så rasar min värld och jag blir lite handlingsförlamad. Jag har jättesvårt att ta mig ur negativa tankespiraler och även om jag är optimistisk och positiv för det mesta, så finns det en negativ del av mig som kan ta över ibland. Oftast har bara de som bott med mig någon gång eller är nära mig koll på detta, och därför är det kanske inget som andra ser så mycket av. Men det är en otroligt tung grej, för när jag hamnar i en sådan negativ spiral har jag svårt att ta mig upp på egen hand. Petter är en klippa när det kommer till att få upp mig därifrån, och det är jag evigt tacksam för. Jag har lärt mig under tidens gång att försöka se det negativa känslorna/tankarna som en våg som åker förbi och sedan åker den förbi bara jag accepterar och flyter med ett tag. Men det är skitsvårt och något jag inte alls gillar med mig själv, men också något som gör mig till mig, och så länge jag har lärt mig kontrollera det på något vänster så kan det kanske till och med vara positivt i det långa loppet – Då det oftast är i en sådan negativ period jag kommer på och bearbetar mycket i mig själv.

Kram på er ♥

Ps. Ni som känner mig, håller ni med? 🙂 Kommentera gärna!

Du kanske också gillar:

2 kommentarer

  1. Nog en rätt bra självanalys (+en massa fler goda egenskaper!) Fin egenskap att värna om andra men glöm inte att vara din egen medmänniska och vara lika omtänksam mot dig själv =) KRAM

    1. Ja det är nog precis det som Petter säger också att jag måste tänka på mig själv lika mycket som jag tänker på andra ibland, haha, så ska försöka bli bättre på det 🙂 kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.