Gravid med lillasyster: Vecka 38

VECKA 38

I skrivande stund, vecka 37+6. 14 dagar kvar till BF.

Från 1177: ”När fostrets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar du som är gravid känna att det bli mer plats upptill i magen. Då känns det lättare att andas och äta igen. Allt fler känner förvärkar. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när fostrets huvud stöter emot nerverna och musklerna i bäckenbotten.”

MIN KROPP & MÅENDE

Vikt: +12,5 kg

Jag har fått mer sammandragningar och de känns intensivare för varje dag som går, speciellt mot kvällarna och om jag sitter i soffan. Jag är supertrött och får ibland jättejobbig halsbränna, men som tur är inte hela tiden! Det är som om jag alltid är mätt, fast också alltid sugen på mat. Gråter lite lättare, känner ofta ett tryck neråt och lite känslan av att bebisen ska ”ramla ut”. Det ilar ganska mycket i ljumskarna och skär lite överallt, har också jättemycket foglossning så kan knappt gå… Som tur är så är Petter ledig med mig nu, och kan ta det mesta med Harry eftersom jag inte ens kan eller egentligen får lyfta honom för min barnmorska. Det blev ganska ohållbart att jag ska vara den primära personen med Harry när jag inte ens kan resa mig upp utan att gå sönder.

Kan verkligen hålla med om att det på ett sätt känns som mer plats upptill, och att barnet sjunkit ner i bäckenet. Jag går lixom lite mer bredbent, haha! Däremot tycker jag att det blir svårt att andas fortfarande då jag ätit. Känns som magen blir full direkt, och jag får andas tyngre. När jag ska sova känns det som jag måste flåsa ibland för att få ordentligt med luft.

VECKANS CRAVINGS: 

Definitivt fikabröd i alla dess former! Speciellt munkar med choklad på.

BEBISEN

Bebisen är nu cirka 50 cm lång, väger cirka 3 kilo och räknas som fullgånget och redo att födas. Bebisen tränar på att andas genom att svälja fostervatten. Bebisen fortsätter lägga på sig fett och lagrar energi inför förlossningen. // (babyhjalp.se)

Min kommentar: Detta stämde inte alls med Harry, som föddes i 37+6. Då vägde han 4075g och var 52 cm lång!!!! Så börjar känna mig rädd att jag kommer få ett jättestort barn ifall jag t.ex. går över tiden denna gång!

Du kanske också gillar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.