Gravid med lillasyster: Vecka 35

VECKA 35

I skrivande stund, vecka 34+0.

Från 1177: ”En del gravida kan få ont över revbenen. Det kan bero på att livmodern är så stor att den når till revbenen. Det kan kännas bra att sträcka på sig. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Det kan göra så att du får ont i ryggen. Barnet trycker på överallt. Det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova.”

MIN KROPP & MÅENDE

Vikt: +10,5 kg

Bebis sparkar ofta in i mitt högra revben eller under, vilket gör ganska ont och är väldigt jobbigt. Jag får ofta svårt att andas när det händer. Känns som hon har en fot där och sparkar 🙂 Har fått mer halsbränna, fortfarande jobbigt att gå på grund av höfterna.. Blir bara värre och värre! Drömmer väldigt mycket och konstigt, och har börjat svettas massa när jag sover. Börjar bli svårt att hitta bra sovpositioner!

VECKANS CRAVINGS: 

Melon mint tuggummi.

BEBISEN

“Fostret väger ungefär 2,4 kilogram. Det har blivit knappt 47 centimeter långt. De flesta ligger nu med huvudet neråt. Fostret sväljer fostervatten, kissar och därmed tränas matsmältningen. Fostret har lagt på sig mer fett. Huden är tjockare, mindre genomskinlig och slätare. Det ulliga hår som tidigare funnits på kroppen är borta. Huden är istället täckt av rikligt med skyddande fosterfett. Huden kan se vit och kletig ut av allt fett, om barnet skulle födas nu.” // (1177.se)

Du kanske också gillar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.