Hemlig graviddagbok: Gravidvecka 3 & 4

VECKA 3

LÖRDAG 24 MARS:

Har känt mig lite trött och konstig på förmiddagen och undrar om det faktiskt kan vara så att jag blivit gravid igen? 🙂 Har haft ont i mina höfter i några dagar. Jag höll även på att börja gråta när Petter inte hörde mig då jag ropade efter honom på affären idag, vilket var lite konstigt! Haha.. Sen har jag den här känslan att något är annorlunda i kroppen som jag alltid haft i alla mina graviditeter, men det kan förstås lika gärna vara inbillning eller något helt annat. Mest troligt är det något annat då min mens slutade för bara några dagar sedan, och min mens-app säger att ägglossning bör vara först om några dagar. Det finns ju absolut en chans att jag är gravid, men i så fall är det så tidigt att det knappt hunnit fästa än och dessutom har det ju inte blivit något månaderna innan, så det känns inte så värst troligt ALLS.. Det är ju bara att vänta och se!

Ikväll ska vi på 30-års kalas för en av våra vänner. Har battlat lite med mig själv om jag ska våga dricka några glas vin eller inte, vi får se. Men just nu är jag inne i en sån här Hakuna Matata fas och vill inte ens tänka på att bli gravid, för då blir jag bara stressad, ledsen och lever som om jag redan vore gravid eller nunna. Istället vill jag försöka ha roligt, ta vara på tiden. Njuta av att faktiskt FÅ dricka vin en gång om jag vill, och bara vara sådär töntigt kär i Petter. Har ju levt som om jag vore gravid i minst ett halvår känns det som, måste få andas ut lite och bara vara en 28-åring för en stund. På tisdag jobbar jag min sista dag i butiken, så nu väntar ett nytt, stressfritt liv, haha. Mina vänner säger att så fort du slutar kommer du säkert bli gravid. Vi får väl se om de har rätt! 

Tänkte i alla fall skriva en liten hemlig dagbok så länge, utifall att den tar sig den här gången. Jag har nånstans en bra känsla, men vet faktiskt inte varifrån den kommer. Om allt går vägen kommer jag publicera dessa inlägg då jag känner att jag/vi är redo för det!

Midnattsbild från toaletten på 30-årsfesten! haha trött som få men den bjuder jag på! 😀

SÖNDAG 25 MARS:

Drack faktiskt några glas vin igår, och vi hade SÅ kul! Kände mig nästan som 18 år igen och tänkte inte alls på graviditet. Kom igår fram till att om jag nu är gravid så är det ändå för tidigt att testa eller veta. Och är jag inte gravid så är det väl synd att leva som nunna två veckor varje månad? Tog det däremot lugnt för jag skulle ju jobba idag, så det blev bara lagom mängd och främst ett glas till middagen. Var skönt att få komma bort från gravid-tänket en stund och bara vara jag.

Vet man om att man är gravid är det ju ALDRIG okej att dricka, tycker jag. Men nu vet ju inte jag ifall jag är gravid eller inte. Känner mig inte gravid alls just idag. Har ju trott att jag varit gravid flera månader i rad och det visat sig att jag inte alls är det, så det känns ändå sundast att leva på som vanligt nu! Känns som jag äntligen kommit fram till att jag ändå inte kan påverka vad som händer i min kropp, så nu åker jag bara med det här tåget och ser var det tar oss. Och tills nästa hållplats får vi leva på som vanligt! Det gör oss nog bara gott 🙂

jobbar sista dagen i butiken

Sista arbetsdagen i butiken den 27 mars! Hejdå gänget <3 Firade efteråt med en “sista” AW på Bishops Arms med älskling och några vänner. Åt en fantastiskt god risotto! Idag blev det dock bara vatten till maten då jag ändå vill hoppas på att jag är gravid.

Bishops arms

SÖNDAG 1 APRIL:

April, april! Så säger min kropp till mig nu, haha! Eller? Alltså kroppen känns så lurig som har den där konstiga känslan att något är annorlunda, har känt så hela veckan. Känner mig lite svullen och känslig, lite lagomt PMS-ig som man ju kan vara ändå. Hyn är sådär fantastisk som den bara blir då jag är gravid (har ju annars problem med hyn). Det ÄR något som händer. Eller…? Haha, är ju första april idag så kroppen kanske bara luras, men har en känsla att jag är gravid. Å andra sidan känns det ibland som jag inte är ett dugg gravid. Är nästan lite rädd för att bli gravid igen, varför vet jag inte. Kanske är därför jag intalar mig att det inte alls är någon bebis på gång. Får vänta och se helt enkelt.

Mamma och mina två bröder har varit här i helgen. Vi har haft så mysigt och ätit påskmiddag tillsammans. Åt lite gravad lax på knäckebröd. Den smakade inte alls som den brukar. Kom på då att oj, är jag gravid kanske det inte är så jättebra med gravad lax? Så slutade med att Petter åt upp den istället 🙂

påskmat

VECKA 4

TISDAG 3 APRIL:

Känner mig fortfarande sådär konstig i kroppen, det går inte över. Har varit väldigt känslig och lättirriterad på senaste. Brösten ömmar lite och ser lite mer blodådror genom huden. Jag blöder lite ur tandköttet och har ibland lite metallsmak i munnen. Den där molvärken som känns som att mensen ska komma vilken sekund som helst är jobbig mest psykiskt, för jag börjar tro att jag verkligen ÄR gravid då det blev ungefär såhär då jag varit gravid tidigare. Låssas däremot lite för mig själv att jag inte alls är det. Men jag får den här känslan i kroppen bara en endaste gång, och det är när jag är gravid. Vet inte hur jag ska förklara den, men jag bara vet. Känner i hela kroppen att jag är gravid på något sätt. Jag sover väldigt konstigt, känner mig helt mosig på morgonen och sen är det som att jag vaknar som en klocka och måste kissa klockan 03.30 eller 05.30 (superkonstigt).

Tidigare har jag varit helt galen och redan hunnit testat fem gånger trots att jag vetat att det ändå inte visar något på testet så tidigt. Undra hur mycket pengar jag lagt på graviditetstest… 🙂 Men den här gången känns det annorlunda. Det är som om någon säger åt mig att jag kan vara lugn och bara vänta med det där testet som ligger i skåpet tills det är dags. Låter testet ligga kvar i lådan och tänker att jag nog inbillat mig alltihop. Känns ändå lite hopplöst som att om jag blir gravid igen, måste jag mentalt förbereda mig på att det kan bli även ett till missfall. Är jag ens beredd på det igen, nu när vi ändå har det så pass bra och lugnt? Idag har de förresten hört av sig om att jag eventuellt snart får komma på utredningen för upprepade missfall. Känns skönt, för är jag inte gravid nu så får jag köra igång med den ganska direkt.

 

ONSDAG 4 APRIL:

Idag har jag konstig molvärk och det blöder i tandköttet. Hmm.. Den här molvärken alltså, den är ju onekligen lite suspekt. Men än är det för tidigt att testa, herregud, calm down! Springer på toa 15 gånger per dag för att kolla om det blödit något, för det känns som att det ska blöda hela tiden men inget händer. Känns som att mensen är på gång, men har en känsla att den inte kommer komma. Men än är det minst en vecka kvar så förstår inte varför jag nojjar.

 

TORSDAG 5 APRIL, FÖRMIDDAG:

Möblerade just om vardagsrummet i vårt nya hus, och blev SÅÅÅ ANFÅDD! Började på riktigt tro att jag kanske inte borde dra runt soffor och annat tungt, tänk om jag faktiskt är gravid?? Känner mig bubblig i magen, sticker lite vid äggstockarna, mest på vänster sida. Kliar som bara den på min mage och ländrygg (whyy???!!).

Känner mig nästan lite febrig ibland, mosig på morgonen, det gör ont i höfterna. Är irriterad och har fått massa finnar i ansiktet (Detta har inte hänt innan. Hyn har alltid blivit bättre när jag är gravid och sämre när jag inte är det eller fått missfall. Det är så jag märkt att jag varit gravid eller att ett missfall varit påväg innan). Detta gör mig såklart osäker och frustrerad… finnarna visar ju på noll graviditet, men hela kroppen skriker ju lite lätt att jag är det. Tänker att jag testar om en vecka ifall jag fortfarande inte fått mens, har ju ett oanvänt test i skåpet sen innan som får ligga där tills det kommer visa något.

 

TORSDAG 5 APRIL, SEN KVÄLL:

positivt graviditetstest

JAG ÄR GRAVID! ♥ Hur hände detta?!

… Eller ja, jag är ju fullt medveten om hur det hände, haha 😉 Men att plusset kom idag – Så tidigt? En hel vecka innan jag borde kunna plussa? Kan det vara sant? Enligt min senaste mens ska jag bara vara i vecka 3+2, alltså gravidvecka 4 (och varit gravid “på riktigt” i typ 7 dagar). …. Kan det ens bli ett plus då?

Jag som inte ens skulle testa idag och som ikväll totalt dumförklarade och förbannade mig själv att händerna hade egen vilja och bara öppnade det där testet jag hade i skåpet. Stod till och med och pratade högt för mig själv och muttrade ungefär: “Alltså Cristel seriöst, varför testar du ens du vet ju att det kommer stå Inte Gravid i alla fall”. Men det gjorde det inte. Blev på riktigt chockad när jag läste ett solklart GRAVID som lös upp efter bara några sekunder.

Satt på golvet en stund, ställde mig upp, satte mig igen, och bara stirrade, gapade, fnissade och grät för mig själv. Var så obeskrivligt lycklig att det inte blivit något fel på mig och att nu kanske, kanske, går det vägen! Men samtidigt så ofattbart rädd. Älskade bebisen redan där och då, tänk att det redan här och nu är bestämt exakt vem knodden ska bli Men det är faktiskt otroligt tidigt – vad som helst kan hända.. Risken att det blir ett missfall till känns mycket större än chansen att bebisen stannar kvar med vår historia i bagaget… 🙁 Men är ändå glad att jag testade, för någonstans känner jag ju att jag är gravid så blir så löjligt att inte ta reda på om det är så!

Bestämde mig först i chock för att försöka hålla det hemligt för Petter tills jag var på min beräknade mens-dag, bara så att han skulle slippa bli ledsen ifall det blev ett jättetidigt missfall. Att jag lixom bara testat för tidigt och sen blir det inget. Men den tanken höll väl i cirka 30 sekunder sedan sprang jag och bytte om till min preggers-tröja för skojs skull, och iväg med testet bakom ryggen till Petter och bara såg sådär löjligt glad ut. Han fattade först ingenting men blev såklart jätteglad när jag visade testet! ♥ 

Vår lilla skatt. Snälla, snälla stanna kvar nu. ♥

Bild från morgonen efter, fick nypa mig i armen för att förstå att det fortfarande stod Gravid 1-2 på testet <3

SÖNDAG 8 APRIL:

Tog ett till test för att bekräfta att jag faktiskt är gravid. Testet visade en ökning till 2-3 veckor bara tre dagar efter det första. What? Börjar fundera om jag kanske haft tidig ägglossning? Tidigare har jag alltid plussat med 1-2 på indikatorn bara någon dag innan beräknad mens, och den dagen är inte ens här än… Hur kan det redan öka så snabbt? Blir lite orolig men samtidigt ganska lugn och tänker mer att nu jäklar har vi en stark liten bebbe!!! 

 

 

Läs Hemlig dagbok för Gravidvecka 5, 6 & 7 här!

Läs Hemlig dagbok för Gravidvecka 8, 9 & 10 här!

Läs Hemlig dagbok för Gravidvecka 11, 12 & 13 här!

Läs Hemlig dagbok för Gravidvecka 14, 15 & 16 här!

 

Klicka här för att komma till alla inlägg som rör Graviditeten 

Du kanske också gillar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.