Tankar kring astmamedicin

Godmorgon!

Hoppas allt är bra med er som läser, själv känner jag mig något krasslig men ändå inte, så hoppas inte det är något som bryter ut. Är ändå imponerad, har aldrig vart så pigg som jag varit nu förkylnings-mässigt. Har inte varit förkyld på tre månader. Det är SÅ lång tid för att vara mig, jag brukar bli sjuk typ var tredje vecka.

Det skumma i allt är att jag inte varit sjuk sedan jag testade sluta med astmamedicinen. Experimenterar ju lite själv med min astmamedicin just nu (rekommenderar ej det, haha, men blev så less att de inte tar mig seriöst inom vården). Jag inte tycker att den hjälper något märkvärt och jag är bara sjuk konstant och hostar när jag tar den (de tror att jag har förkylnings- och ansträngningsastma). Får även en massa bihåleinflammation vilket jag aldrig fick förut. Och visst, ibland gör såna långtidsverkande mot inflammation underverk, men bara tillfälligt. I det långa loppet blir jag typ sjukare känns det som.. Läkaren säger att jag ska fortsätta ta medicinen men det känns inte roligt att göra det då det känns som att medicinen framkallar förkylningar. I alla fall om man jämför hur jag mår nu med för ett halvår sen då jag tog medicinen varje dag. Behöver jag ens medicinen? Så tänker jag typ varje dag. Men då jag väl är förkyld lindrar den att jag blir hes i flera veckor, det är väl det enda då.

Och nu har jag alltså inte använt min medicin sedan december för att se vad som händer. Blev sjuk först precis när jag slutat (det blir man ju alltid om man avbryter den eller slarvar och ta den..) Men sedan dess har jag aldrig varit sjuk. Nu jinxar jag väl detta och vaknar sjuk imorgon, men jag tycker det är jättekonstigt att jag är så frisk nu och så sjuk när jag tar medicinen. Jag tror att jag har astma, men det måste ju finnas någon annan medicin jag kan testa? Förstår inte varför de hela tiden säger att jag ska testa lite till, testa och se , bla bla bla.. Jag har testat samma medicin i FYRA ÅR nu och det är inte bättre. Ringde och tryckte på ang. detta, men fick ÄNDÅ bara samma medicin åter igen och läkaren visste knappt att jag hade gjort en spirometri typ 4 gånger tidigare utan “hittade inte” i mina journaler.

Nog för att läkaren säkerligen försöker göra sitt bästa efter de förutsättningar som finns, jag vet att de träffar flera hundra människor i veckan och de kan göra misstag eller fel som alla andra människor. Men blir ändå så less.. Just därför ville jag testa själv och se vad som händer om jag slutar. Och så länge jag känner mig friskare av att inte ta medicinen tänker jag fortsätta så får vi se vad kroppen säger. Kanske har jag bara en mindre astma-inflamatorisk tid just nu, men det lär väl visa sig isåfall.

Är det någon annan där ute som har förkylnings- / ansträngningsastma som känner igen sig eller har någon kommentar på detta får ni gärna hojta i kommentarerna, så kanske jag kan få tips på mediciner som inte gör en konstant förkyld och trött…

 

Du kanske också gillar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.