Macbook pro

Ni minns väl att jag för en tid sedan skrev ett inlägg kring att jag hade köpt en Macbook Pro? Jag hade därför tänkt skriva lite om vad jag tycker om den än så länge!

macbook pro

För det första beställde jag ju från en anan nätbutik först, men fick så otroligt dåligt bemötande och fick aldrig datorn. Tillslut avbeställde jag den efter EN MÅNADS väntan, och beställde istället via Apples hemsida. Det gick betydligt mer smidigt och dessutom får man bättre support om något skulle hända. Alla tummar upp till Apple och datorn var hos mig efter ca 9 dagar från att jag beställde den (ändrar man inga standard-val går det på ett par dagar).

Jag valde att lägga till mer RAM-minne och mer utrymme på hårddisken, då jag ofta grejjar med bilder, filmer och grafisk design till skolan. RAM-minnet maxade jag till 16GB. Lite väl saftigt kanske, men eftersom det är i princip omöjligt att byta själv på de nyare Mac-modellerna så valde jag att lägga pengarna på det. Då är jag också säkrad även för framtidens krav på RAM. Jag valde mellan 258 och 512 gb hårddisk, men insåg att det räcker med 256 då jag ändå har de mesta av mina filer på en bärbar hårddisk. Jag använder två stycken hårddiskar från intenso, köpta på Conrad.se. Den har jättesnygg vit design, känns snabb och smidig och innehåller 1TB (1000 gb) minne.

Måste säga att jag verkligen bara är supernöjd med min Macbook Pro. Den är SÅ mycket snabbare än min gamla dator och jag älskar känslan. Jag stod ju i valet och kvalet mellan en Pro eller Air, men efter att jag fick känna på dem så tyckte jag absolut att Pro var min typ av modell. Den känns stadigare och dessutom kunde man ha 16gb RAM till, vilket man inte kunde på Air. Jag valde dessutom den äldre versionen (inte den nya med enbart thunderbolt-portar) utan denna har både hdmi-uttag och kortläsare, usb m.m. Jag velade lite, eftersom thunderbolt visserligen är bra. Men eftersom alla mina tillbehör behöver vanliga portar och jag inte hade någon lust att köpa typ 5 stycken adapters, fick det bli den äldre varianten.

Jag håller fortfarande på att lära mig allt men har hittat en massa bra guider på nätet med kortkommandon, m.m, så jag tycker ändå att jag vant om mig från Windows väldigt snabbt! Slutbetyget är att jag älskar Mac! Om jag måste säga ett minus är det att jag alltid glömmer att lixom stänga ner alla usb och sånt jag har i, man ska ju docka ut den innan, men annars är allt prima.

macbook pro

Du kanske också gillar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.